Mut Son Dakika
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
logo
Sofralık kayısının başkenti Mut doğalgaza kavuştu

Sofralık kayısının başkenti Mut doğalgaza kavuştu

Tarih 03 Mayıs 2023, 00:45 Editör HASAN ÇETİN

Sofralık kayısının başkenti Mut doğalgaza kavuştu

Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'de ilçeler doğalgaza kavuşmaya devam ediyor. 

Sofralık kayısıda Türkiye’nin yüzde 85’ini karşılayan tarım merkezlerinden Mersin'in Mut ilçesi doğalgaza kavuştu. Mut'ta yürütülen doğalgaz projesi çevresinde 5 mahalleye ilk gaz verildi.

Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'de ilçeler doğalgaza kavuşmaya devam ediyor.  Sofralık kayısıda Türkiye’nin yüzde 85’ini karşılayan Mut ilçesinde belediye öncülüğünde kentin ihtiyacı olan yatırımlar çerçevesinde yürütülen çalışmayla 5 mahalleye ilk gaz verildi.

Projenin ilk etabında yer alan Doğancı, Cumhuriyet, Güllük, Pınarbaşı ve Yazıalanı mahalleleri Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman ve Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker'in düğmeye basmasıyla doğalgaza kavuştu, yüzler güldü. 

Projenin birinci etabında, Mut’ta 53 kilometre polietilen şebekesi 14 kilometre çelik boru montajının tamamlandığı, bu yıl yaklaşık 23 kilometre şebeke montajı yapıldığı kaydedildi.

Başkan Şeker: “Doğalgaz hayırlı olsun”

İlk gazın verilmesi aşamasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Doğalgaz Mut’umuza hayırlı olsun diyorum. Öncelikle yoğun gayretlerin ardından 5 mahallemize doğalgaz çalışması tamamlanmıştır. Bugün itibariyle de gaz salımı yapılmıştır. Ben öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve Mut halkına da hayırlı olsun” dedi. 

Mut’a gelen gazla Çukurova’nın dört bir tarafında verilen gazın fiyatının aynı olduğunu vurgulayan Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, "Mut Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı. Biliyorsunuz Mut’ta 2021 yılı sonunda başladığımız doğalgaz alt yapı çalışmalarına bir kısmına gaz arzını sağlamıştık ancak projede değişen noktalar karşımıza çıkan olumsuzluklar sebebiyle çalışmalarımızda bugüne geldi. Bugünde başkanımızın belirttiği 5 tane mahalleye gaz arzı sağlamış durumdayız. Yapıntı mahallesinde 19 binlik bir şehir girişi istasyonu verici istasyonu kuruldu. Şehir merkezinde 2 tane 5 bin metreküp kapasiteli istasyon kurulumuyla beraber şu ana kadar Mut’ta 53 kilometre polietilen şebekesi, 14 kilometre çelik boru montajı tamamlanmış ve yaklaşık 7 bin 600 konutun önünde gaz arzını sağlayacak şebeke arzı sağlanmıştır. Bugünde bu mahallemizde gaz arzını sağlayacak 2023 planlarımız doğrultusunda da mütahit sözleşmemiz tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde Mut’un diğer mahallelerinde çalışmak üzere çalışmalara başlayacağız. Bende başkanımız gibi çevreci temiz ekonomik konforlu doğalgazımızın Mut’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan doğalgaza abone olmak isteyen vatandaşların Mut Belediyesi bina girişinde bulunan doğalgaz danışma masasından başvuru yapabildiği kaydedildi.

Bu haber 258 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haber

Mut'ta karacaoğlan gecesi

Mut'ta karacaoğlan gecesi Mut'ta 6'cı Karacaoğlan gecesi düzenlendi

Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan Şahıslar Yakalandı

Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan Şahıslar Yakalandı Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan Şahıslar Yakalandı

ANKET

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE HANGİ PARTİ KAZANIR






Tüm Anketler

Kılıçdaroğlu koltukta oturduğu her gün CHP zarar veriyor29 Eylül 2023


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi