Mut Son Dakika
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Kaldırım işgali denetlemesi

Kaldırım işgali denetlemesi

Tarih 05 Aralık 2025, 03:19 Editör HASAN ÇETİN

Kaldırım işgali denetlemesi

Mersin’in Mut ilçesinde kaldırım işgalleri ile ilgili kapsamlı ve kararlı bir çalışma başlatıldı.İlçede Mut Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ortak sorumluluğunda bulunan İnönü Caddesi’nde kaldırım işgali için gerekli uyarılar yapıldı. 

Hükümet Caddesi ve Gazi İlkokulu Caddesi üzerinde de esnaflara gerekli uyarılar yapılmış ve düzenlemeler için süre verildi. Verilen sürenin sonunda yapılacak denetimlerde, uyarılara rağmen kaldırım işgaline devam eden işletmelere cezai işlem uygulanacak, işgale mahal veren eşyalar toplanacağı söylendi. 

Kaldırım işgali yalnızca fiziksel bir düzen bozukluğu değil, yayaların, çocukların, yaşlıların ve özellikle engelli vatandaşların en temel hakkı olan güvenli erişim hakkının gasp edilmesi olduğunu ifade eden yetkililer, Kaldırımın işyeri, masa, ürün veya araçlarla işgal edilmesi, görme engelli vatandaşların yön bulma kabiliyetini engellemekte, tekerlekli sandalye kullanıcılarının güvenli bir şekilde ilerlemesine mani olmakta ve ailelerin çocuklarıyla birlikte rahatça dolaşmalarını zorlaştırmaktadır dendi. 

Kaldırımlar, tüm bireylerin eşit ve güvenli biçimde kullanması gereken ortak yaşam alanlar olduğunu söyleyen yetkililer, Bu nedenle ilçenin düzeni, vatandaşların güvenliği ve toplum yaşamının kalitesi için bu çalışmaları kararlılıkla sürdürmeye devam edileceği bildirildi.

 

Bu haber 253 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haber

Eriğin kilosu 30 ile 170 TL arasında satılmakta

Eriğin kilosu 30 ile 170 TL arasında satılmakta Eriğin kilosu 30 ile 170 TL arasında satılmakta

Mut'ta Kayısı hasadı değerlendirme toplantısı yapıldı

Mut'ta Kayısı hasadı değerlendirme toplantısı yapıldı Mut'ta Kayısı hasadı değerlendirme toplantısı yapıldı

ANKET

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ








Tüm Anketler

ÜLKEMİZDE TIBBİ SÜNNET OLAYI06 Mayıs 2026


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi