![]() | ||||||||||
| ||||||||||
| ||||||||||
HABER ARAEN ÇOK OKUNANLAR |
50 yıllık tapu sorununa Başkan Orhan müjde verdi
50 yıllık tapu sorununa Başkan Orhan müjde verdi Mersin Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, 50 yıldır çözülemeyen Kültür Mahallesi’ndeki taşınmazların Hazine adına tescillendiğini ve harita çalışmasının başlatılacağı müjdesini verdi. Başkan Murat Orhan, Kültür Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, tapu sürecinde gelinen aşama ve bundan sonra yürütülecek çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgi verdi. Toplantının açılışında konuşan Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Çiftçi, tapusuz alanda bulunan evlerin mülkiyet sorununa çözüm bulunması amacıyla toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Başkan Orhan, Kültür Mahallesi’nde uzun yıllar boyunca taşınmazların Hazine, şahıs, orman veya vakıf mülkiyetinde olup olmadığına ilişkin belirsizlik yaşandığını söyledi. Önceki belediye başkanlığı döneminde mahallenin doğu kısmındaki tapu sorununu çözdüklerini ve bölgede yaşayan vatandaşların tapularını aldığını belirten Orhan, alt bölümdeki mülkiyet sorununun ise devam ettiğini kaydetti. Bu dönem göreve geldiklerinde kalan bölümün tapu sorununu çözme sözü verdiklerini ifade eden Orhan, “Söz verdik, takipçisi olduk. Sürecin hızlandırılması için defalarca Ankara’ya giderek ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık” dedi.
Yargı sürecinin tamamlandığını açıklayan Orhan, mahkeme kararının kesinleştiğini ve taşınmazların Hazine adına tescil edildiğini bildirdi. Orhan, “İşin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturan en önemli aşama tamamlandı. Mahkeme kararı kesinleşti ve bölge Hazine adına tescillendi” diye konuştu. Taşınmazların tapu kayıtlarında Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait şerhin bulunduğunu belirten Orhan, şerhin kaldırılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.
Tapu işlemlerinin ilerleyebilmesi için mevcut yapıların, sınırların ve kat durumlarının belirleneceği halihazır haritanın hazırlanması gerektiğini anlatan Orhan, harita mühendisliği çalışmasının Mut Belediyesi tarafından yaptırılacağını açıkladı. Halihazır haritanın tamamlanmasının ardından bölgenin imara hazır hale getirilmesi amacıyla “18. madde uygulaması” yapılacağını belirten Orhan, Laal Paşa Camii Vakfı adına görünen şerhin kaldırılması için gerekli işlemlerin takip edileceğini ifade etti.
Çalışmaların herhangi bir engelle karşılaşılmaması halinde yaklaşık 1 ila 2 yıl içinde tamamlanabileceğini belirten Orhan, satış aşamasına gelindiğinde taşınmazların Milli Emlak tarafından hak sahiplerine bedeli karşılığında satılacağını kaydetti. Orhan, vatandaşlara bütçelerine göre 10 yıla kadar taksit imkânı sunulabileceğini, peşin ödemelerde ise yaklaşık yüzde 40 indirim uygulanabileceğini aktardı. Mahallenin altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Orhan, doğal gaz ve diğer altyapı işlemleri tamamlanan sokaklarda asfalt ve parke çalışmalarına devam edileceğini belirtti.
Bu haber 34 defa okunmuştur.
|
|
||||||||
|
Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |
||||||||||