![]() | ||||||||||
| ||||||||||
| ||||||||||
HABER ARAEN ÇOK OKUNANLAR |
![]() 19 Nisan'da yapılacak olan Mutlu Kelebekler Festivali toplantısı yapıldı
19 Nisan'a yapılacak olan Mutlu Kelebekler Festivali toplantısı yapıldı Mersin’in Mut ilçesi Kelebek türü sayısında Türkiye’de birinci, Avrupa'da ise 4. Sırada yer alıyor.
Mersin’in Mut ilçesinde Kaymakamlık, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ve Mut Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ilk defa 19 Nisan'da ‘Mutlu Kelebekler’ Festivali yapılacak.
Festival için Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Mut ilçe Kaymakam İsa Uğur, Belediye Başkan yardımcısı Ali Tekin, MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek ve davetliler katıldı.
Açılış konuşması yapan MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, “Mut Kelebekler konusunda önemli bir geçiş noktası. Kelebek türü sayısında Mut’un Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise 4. sırada yer alıyor. Göksu Nehri’nin bütün kanallarıyla sularını topladığı bir yer. Kelebekler Mut’u geçiş güzergahına dönüştürüyor. Aslında burası geçiş koridoruna denk geliyor. Jeolojik özellikleri açısından, çok elverişli olduğu için değişik bitkileri, özellikle flora ve fauna açısından çok zengin bir bölge” dedi.
Kaymakam İsa Uğur ise konuşmasında, “Mut ilçesinin tanıtımı açasından etkinliğin önemini belirtti.”
Yapılan görüşme sonucunda Festivalde, Kelebek sergisi, Kelebek için çal konseri, yöresel lezzetler, Kelebek figürlü yüz boyama, Kelebek temalı hediyelikler, Göksu’nun mitolojik öyküleri, Kelebek fotoğraf sergisi, Kelebek şiirleri dinletisi, Yer köprü şelalesi turu ve yöresel lezzetler düzenlenecek.
(HSÇ-
Bu haber 112 defa okunmuştur.
|
|
||||||||
Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |