Mut Son Dakika
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Mut'ta kayısının geleceği masaya yatırıldı

Mut'ta kayısının geleceği masaya yatırıldı

Tarih 29 Ocak 2026, 21:25 Editör HASAN ÇETİN

Mut'ta kayısının geleceği masaya yatırıldı

Mut’ta kayısının geleceği masaya yatırıldı. 

Mut’un en önemli tarımsal ürünlerinden kayısının geleceği, tarladan sofraya izlenebilirlik sistemi odağında düzenlenecek toplantıda ele alınacak, üreticiler ve sektör paydaşları 30 Ocak’ta Mut’ta bir araya gelecek.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgenin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan kayısıda kalite ve güveni artırmaya yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenliyor. 

Sofralık Kayısı Sektöründe Tarladan Sofraya İzlenebilirlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek sürdürülebilir tarım hedefleri doğrultusunda ortak bir yol haritası oluşturmayı amaçlıyor. 

Toplantıda, kayısı üretiminin her aşaması ele alınacak. Kayısı yetiştiriciliğinden modern ıslah tekniklerine, ürünlerin raf ömrünün uzatılmasından kooperatifçilik modellerine kadar pek çok başlık uzmanlar eşliğinde değerlendirilecek. Tarladan sofraya izlenebilirlik sistemiyle, ürünün üretimden tüketime kadar geçen sürecinin şeffaf ve güvenilir şekilde takip edilmesi hedefleniyor. 

Sektörün Tüm Bileşenleri Bir Arada 

Üreticiler, sektör temsilcileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, kalite standartlarının yükseltilmesi, pazarlama süreçlerinin güçlendirilmesi ve üreticinin gelirinin artırılmasına yönelik öneriler de masaya yatırılacak. Kayısının bölge ekonomisindeki yeri ve geleceği, ortak akıl çerçevesinde değerlendirilecek. 

Toplantı, 30 Ocak 2026 Cuma günü saat 14’de Mut Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Tüm üreticiler ve sektör paydaşları davet edilirken, Mut’ta tarımın geleceğine yönelik önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapılması bekleniyor.

 

Bu haber 191 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel Haber

Eriğin kilosu 30 ile 170 TL arasında satılmakta

Eriğin kilosu 30 ile 170 TL arasında satılmakta Eriğin kilosu 30 ile 170 TL arasında satılmakta

Mut'ta Kayısı hasadı değerlendirme toplantısı yapıldı

Mut'ta Kayısı hasadı değerlendirme toplantısı yapıldı Mut'ta Kayısı hasadı değerlendirme toplantısı yapıldı

ANKET

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ








Tüm Anketler

ÜLKEMİZDE TIBBİ SÜNNET OLAYI06 Mayıs 2026


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi