Mut Son Dakika
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Sahip çıkılmayan bir ilçeye sahibiz

HASAN ÇETİN

06 Mayıs 2025, 00:54

HASAN ÇETİN

Türkiye’de sofralık kayısı üretiminin büyük çoğunluğu Mut’ta üretiliyor. Coğrafi işaretli Mut kayısısının 712 bin dekar tarım arazisi olan Mut ilçesinde toplam 79 bin dekar alanda üretim yapılmakta.

Türkiye’de sofralık kayısıda yüzde 95’ini karşılayan bir ilçeyiz.

Soruyorum kim biliyor kim sahip çıkıyor.

Başka bir il veya ilçede Kayısıda hangi ili tanırsınız dense halkın yüzde sekseni Malatya der.

Çoğu kişi bilmez ki sofralık kayısıda Mut kurutmalıkta Malatya. Önce bunu halka bir anlatın.

Bunu bile ülkeye anlatamayan bir yetkililerimiz var.

Gelelim üretime sahip çıkan var mı.

Bu yıl her yıl olduğu gibi Kayısı hasadı başladı. Fiyat derseniz 200 ile 300 lira arasında alıcı buldu.

Peki, soruyorum aradan bir hafta geçmeden kayısı fiyatı 20 ile 40 lira arasında alıcı bulmaya başladı. İnanın insan şaşırır ya, aradan bir hafta geçmeden bu kadar fiyat düşer mi. İnanın şaşırmamak elde değil.

Buradan sesleniyorum yetkililere hanginiz Mut kayısısına sahip çıkıyor, Üretilen her şeye sahip çıkıyor. Bana sorarsanız hiç biri.

Konuşmaya gelince bülbül gibi konuşurlar iş icraata geline hiç birinden ses seda çıkmaz. Allah aşkına siz ne işe yararsınız ya.

Daha Kayısı hasadının bu yıl başlangıcında bu kadar üreticiyi ezici fiyat olursa ileri tarihlerde kayısı fiyatı kiloda 5 liraya kadar iner.

Bu fiyat kararlarını ilçemizde kim belirliyor öncelikle bunu bir çözmemiz gerekiyor. Bu çözülmediği sürece maalesef kayısı fiyatları bu hale gelmeye devam eder.

Bana sorarsanız ilçemiz üç beş kayısı tüccarının elinde fiyatlar oyuncak gibi oynanıyor.

Üretici şaşkın ne yapacağını şaşırmış durumda. Ama hala sahip çıkmayan yetkililer uyanın artık kayısı fiyatlarına bir el atın üç beş tüccara kayısımızı teslim etmeyin.

İlçemizin en önemli üretimde hak sahibi ve rakip tanımayan Kayısı, Erik, Zeytin, Zeytinyağı, İncir gibi üretime sahip bir ilçeyiz.

Bu ilçe halkı, üreticiler siz yetkililerden sahip çıkılmalarını istiyor. İlçenin üretimlerini nasıl tanıtılması gerekiyorsa yapın. Üç beş tüccara üreticiyi teslim etmeyin. Özellikle fiyatlara el atın ki üretici zarar etmesin.

Seçim meydanlarında elinize mikrofonu alıp hava atacağınıza icraat yapın. Seçim meydanlarında verdiğiniz sözleri yerine getirin.

İlçede fiyatlar konusunda üretici şaşkın perişan. Bu gün gübre, ilaç, sulama vs. gibi masrafların fiyatları almış başını giderken üretici ürettiğini zararına satmasına artık bir son verin.      

Saygılar

Bu haber 60 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANKET

SEÇİM OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRİDİNİZ







Tüm Anketler

Sahip çıkılmayan bir ilçeye sahibiz06 Mayıs 2025


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi