Zulüm içinde geçen bir yıl maalesef bitti. 2025 yılı zam üstüne zam, ekonomisi bozuk, her konuda iyi bir tarafı olmadan geçti gitti.
Emeklisinden tut işçisine kadar, memurundan tut üreticisine kadar zulüm dolu bir yıldı.
Zam üstüne zam, alım gücü bitik, paranın değeri hiç olmayan bir yıl geldi geçti. Geçti geçmesine de gel de bize sor.
Yıllardır yaşamadığımız zamlar, memura, emekliye, üreticiye yapılan zararlar resmen bıktırdı. Emekli zam ister tam zam yapılacak o ayda enflasyon en düşüklere kadar iner.
İddiaya göre kısacası kafalarına göre enflasyon ayarı yapılması zaten vatandaşı bıktırdı.
Benim bildiğim ve düşüncem, Memura, işçi emeklisine, esnaf emeklisine verilecek zam enflasyona göre hazırlanıyor. Aslında yanlış.
Hele birde zam ayında en düşük gösterilmesi.
Vatandaşlara soruyorum memnun musunuz bu yönetimden diye. Memnun olan çok az. Ayıtla pirincin taşını derler ya genelde.
Emekli maaşına enflasyon değil kardeşim devletin yüzdesini kendi ayarlayıp yapması gerek. Oda hayat pahalılığını göz önüne alarak. İnanın utanıyorum bu halk böyle yönetilmez.
Konuşmaya gelince düzelteceğiz. 22 yıldır siz değil misiniz bu ülkeyi yöneten. Hala düzeltemeyip zaman istiyorsan insanın gülesi gelir.
Aslında 65 yaşından büyüklere ne Cumhurbaşkanlığı, ne Bakanlık, nede milletvekilliği vereceksin. Gençlik yönetsin bu ülkeyi böyle olmaz.
Gerçi üreticiyi düşünen kim. Konya ovası buğday ambarı sayılırdı, şimdi ise bomboş tarlalarla dolu. Eken yok diken yok.
Sorarsanız da üreticinin diyeceği cevap hayat pahalılığı.
Gübre desen uçmuş gidiyor, ilaç fiyatları ise aynı, birde buna sulama parası biniyor ardından elektrik parası üretici ne yapsın da, masraf ateş pahası almış başını gidiyor.
Var mı böyle bir dünya demek ki var. Diyecek bir şey yok.
En düşük emekli maaşı alan 17 bin artı küsürü de var. Nasıl geçinecek bu emekli. Kısacası emekli ölü olarak hatırlanıyor.
Ev kirası olmuş Mut ilçesinde 20 ile 35 arası. Aldığı maaş ev kirasına yetmiyor ne olacak bu emeklinin hali.
Çok iyi hatırlarım yılda 1 defa zam yapılırdı millet kızardı. Şimdi her gün zam var ses yok. Korkmayın adam yemezler.
Gerçi hak aramak için sokağa dökülsen terör örgütü diyerek içeri yani hapse atıyorlar yalan mı bilader.
2026 yılına girdik. İnşallah hayırlı bir yıl olur. Artık ülkemiz öyle bir hale geldi ki, vay halimize vay. Bakalım ne olacak bu ülkenin hali.
Bu haber 28 defa okunmuştur.