Mut Son Dakika
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

KATAR OLAYI ÇOK ŞEY ANLATIYOR

MEHMET ÜNLÜ

15 Eylül 2025, 10:26

MEHMET ÜNLÜ

KATAR OLAYI ÇOK ŞEY ANLATIYOR 

2015 yılından beri Katar’da askeri üssümüz var. Bu üs onların talebi üzerine kuruldu. Askeri açıdan, Katarı koruma görevi yapıyor. 

Dün, tarihe geçecek bir olay gerçekleşti. Bu olay, dünya siyasetini özetliyor. Olay şudur; Katarda, Amerikalılar ile görüşmeye giden Hamas temsilcilerinin bulunduğu bina, İsrail uçakları tarafından bombalandı. 

Netanyahu, Hamas üyelerini infaz ettiğini tüm dünyaya ilan etti. Ancak, işin gerçek yüzü bir saat sonra ortaya çıktı. 

Hamas üyesi “Yaşıyoruz, bizi Türkler kurtardı” diye beyanat verdi. Dünya çalkalandı. İsrail ve Amerika şaşkın. Türkiye, Katarı koruma adına, üstün radar teknolojisi ile iİsrailden kalkan F35 uçaklarını takip etmiş. 

Katara yöneldiklerini fark edince durumu anlamış. Hamas üyelerine “Telefonlarınızı evde bırakın ve evi terk edin, 8 dakikanız var” diye uyarmış. 

Onlar da telefonları evde bırakıp kaçmışlar. Kurtulmuşlar. İsrail uçakları içinde cep telefonu olan binayı yerle bir etmiş. Başardıklarını zan ediyorlar. Ancak, gerçek sonradan ortaya çıkıyor. Bu olay, Real politikanın geldiği aşamayı özetliyor; 

1. Anglo-Sakson milletine, silahına ve istihbaratına güvenmeyeceksin. Davet ettiklerini dahi tuzağa düşürmekten çekinmiyor. 

2 Amerikan teknolojisine güvenmeyeceksin. Katar, ABD’den trilyonlarca dolarlık savunma sanayi ürünü satın almış idi. Patriotları var. F35 leri var. F16 ları var. Radarları var. Hiç biri iş görmedi. ABD üretip sattığı silahları kontrolünde tutuyor. 

3. Kendi silahını kendisi üretemeyen ve istihbaratını kuramayan ülkelerin, dünya siyasetinde yeri yok. El atına binen yarı yolda iniyor. 

4. Uluslararası toplum, Türkiye’nin ulaştığı istihbarat üstünlüğünü tartışıyor. Pakistan-Hindistan savaşında bu istihbaratın gösterdiği başarı ve kullanılan teknolojiler konuşuluyor. 

5. Türkiye’nin “8 dakikanız kaldı” söylemi ile özetlenen siyaseti dünyada şok etkisi yarattı. Netanyahu ve Trump’ı dünyaya rezil etmeye yetti. “Türkler bu işi nasıl becerdiler” sorusuna cevap aranıyor. 

6. Türkiye, Amerika’nın anladığı dil ile konuşmayı öğrendi. Dünya siyaseti yeniden şekilleniyor. Şinasi Kara- alıntı ................................................................. Bu kısa yazı Türkiye'nin Ortadoğu ateş çemberinde neler ile uğraştığının kısa bir özeti. 

İster sevin ister sevmeyin ama bir gerçek var;Cumhur İttifakı ile ülke bitti yok oldu diyenler bu gerçeklerimizi görmeliler.Herkes doğru yorumlayıp doğru okumalılar...Son yıllarda Savunma Sanayinde dışa bağımlılıktan kurtularak buğün gelinen nokta hiçte küçümsenecek bir durum değil.

Dün yalvar yakar dışarıdan savunmamız ile ilğili silah almak için ne zorluklar yaşadık.Bugün birçok ülke bizden silah almak için sıradalar. Ülkemiz ve etrafımızdaki gelişmeleri takip ederken at gözlüğü ile değil daha gerçekçi daha detaylı bir şekilde irdelemeliyiz. Vicdanı olan ülkesini seven herkes ülkesinin geldiği durumdan dolayı sevinmelidir.

Sevinmek herkesin hakkı. Sevinmek te bir nasip meselesi.Dün yoklukları yaşayan birçok konularda sıkıntı yaşayan ülkemiz buğün acımasız Ortadoğu bataklığında ayakta durabilmenin mücadelesini vermektedir.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Anadolu coğrafyasına hakim olan dünyaya hakim olur. Buğün süper güçlerin kozlarını paylaştığı savaştıkları yer Türkiye topraklarıdır. Rahat bırakılmayan Anadolu coğrafyasında güçlü olmak zorundayız. Ülknin yararına bir çivi çakana köstek değil destek olmalıyız.

Bu ülke hepimizin. Etrafımızdaki savaşlar gelişmeler bize göstermiştir ki,gücü olan yaşıyor. Hiç bir ülke başka bir ülkeden lütuf bekleyerek yaşayamaz. Acımasız küresel güçler,kontrol edilemiyen bir sermaye gücü ahtopot gibi etrafımızı sarmış iken gündelik gereksiz kısır siyasi çekişmeler bu ülkeye kaybettirir.

Bu arabaya patinaj yaptırmak gibi bir şey... Buna sebep olanlar vicdanlarda, tarih önünde bir gün hesap vereceklerdir.
Unutmayın siyaset ülkenin birlik beraberliği ve dirliği için yapılır.Siyasi görüşünüz ne olursa olsun konu memleket olunca eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Önce ülkem diyebilen ,ülkemin menfatleri her şeyin önünde gelir diyebilen bu uğurda mücadele eden ,ülkesiyle gurur duyabilen insanlar olmak ne güzel... .

Saygılarımla Mehmet Ünlü

Bu haber 171 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

ANKET

Sizce Mut'un öncelikle sorunları nelerdir




Tüm Anketler

1 KASIM: DÜNYA MUTLULAR GÜNÜ OLSUN!29 Ekim 2025


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi